Uitleg over het dashboard

Tips & tricks over het gebruik van het Sportplein Apeldoorn dashboard.

Dashboard

Uitleg

Overzicht voor aanbieders in het Sportplein Apeldoorn Dashboard

Elke sport- en beweegaanbieder kan, zoals je wellicht weet, gratis toegang krijgen tot het Sportplein Apeldoorn dashboard. Hiermee kun je als organisatie je eigen gegevens toevoegen en beheren. Tevens krijg je hiermee inzicht in alle sporters die zich aanmelden voor jouw activiteiten. Lees verder voor uitleg over de belangrijkste functionaliteiten of bekijk de video op deze pagina.

Organisatie beheren

Zodra je bent ingelogd met jouw SportID (Sportplein Apeldoorn account) en als wij je de rechten hebben gegeven om met het dashboard aan de slag te gaan, dan start je met het invoeren van je organisatiegegevens. Dit kan via de pagina ‘Profiel’.

Voeg bij het tabblad ‘INFORMATIE’ het logo van jouw sportorganisatie toe en overige gegevens zoals de organisatienaam, omschrijving van jouw organisatie en contact- en adresgegevens.

Bij het tabblad ‘TEAMS’ kun je meerdere personen toevoegen als je hen toegang wilt geven tot het dashboard. Voeg hier bijvoorbeeld medebestuursleden, trainers of je collega’s toe. Let op: dit kan alleen als ze al een SportID hebben aangemaakt.

Sportplein Apeldoorn dashboard sportaanbieder

"We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken voor sport- en beweegaanbieders om hun aanbod zichtbaar te maken voor een grote doelgroep."

- Ellen Luttikhuis, product owner Sportplein Apeldoorn

Locaties

Aan jouw organisatie moet tenminste één locatie toegevoegd worden. Dit kan door in het menu naar ‘Locaties’ te gaan. Indien jouw organisatie meerdere locaties heeft dan kun je die hier ook toevoegen.

Activiteiten

Via ‘Activiteiten’ kun je al jouw sportaanbod toevoegen. Klik op ‘+ Nieuwe activiteit’ en vul alle gevraagde gegevens in. Zodra je alles ingevuld en opgeslagen hebt, kun je deze activiteit terugvinden in het dashboard. Klik hierop om sessies toe te voegen, dus datums waarop je lessen of trainingen organiseert waar sporters zich voor kunnen aanmelden. Dit kan door op ‘Datum & Tijd’ te klikken.

Handig om te weten is dat je sessies ook bijvoorbeeld wekelijks kunt laten herhalen. Dat scheelt veel tijd! Via het tabje ‘Geplande sessies’ vind je een overzicht van alle sessies die je hebt toegevoegd en dus ook voor iedereen te vinden en te reserveren zijn via de Sportplein Apeldoorn app.

Hopelijk is het zo allemaal een beetje duidelijker voor je! Heb je vragen of suggesties? Mail ons dan via team@sportpleinapeldoorn.nl.