EK Beachvolleybal in Apeldoorn

Apeldoorn is één van de speelsteden van het Europese Kampioenschap Beachvolleybal 2024. Daarnaast worden ook in Den Haag en Arnhem wedstrijden gespeeld. Het EK vindt plaats van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024. De wedstrijden in Apeldoorn zijn op het Marktplein.

EK Beachvolleybal

Marktplein

EK beachvolleybal Apeldoorn

De keuze voor Apeldoorn als speelstad is niet toevallig. Apeldoorn is een van de belangrijkste speelsteden binnen de volleybalwereld. Zo waren de finales van het WK vrouwen in 2022 ook hier. Het is dus niet voor niets dat er opnieuw voor onze gemeente is gekozen.  

“Apeldoorn is een echte volleybalstad. Onze gemeente kent een sterke volleybalgemeenschap met topclubs. Het is geweldig om topsporters en bezoekers uit zoveel landen te mogen verwelkomen. Het belooft een topevenement te worden, in het hart van de stad. Met mooie wedstrijden en allerlei activiteiten eromheen. Het is dan ook niet alleen een feest voor de fans, maar voor alle Apeldoorners. Ik verheug me erop te gaan kijken en ben erg blij dat we samen met Nevobo en de andere speelsteden dit EK mogen organiseren.”

- Wethouder Topsportevenementen Nick Derks

Start TeamNL Sport Experience

Het EK Beachvolleybal 2024 is ook het begin van de ‘TeamNL Sport Experience’, een uitgebreid programma voor sportieve activiteiten rondom het topsportevenement. Doel hiervan is Apeldoorn en haar inwoners actief te betrekken bij sport en topsportevenementen. De gemeente organiseert in de aanloop ook verschillende activiteiten. Na het EK Beachvolleybal wordt de TeamNL Sport Experience voortgezet bij andere sportevenementen in Nederland.

Bekijk al het sportaanbod in Apeldoorn via de Sportplein Apeldoorn app of website. Klik hier en bekijk direct het aanbod!