Hoe blijf jij in beweging deze zomer?

De zomer staat voor veel mensen in het teken van vakantie en het genieten van de heerlijke warme temperaturen. Toch is het belangrijk om ook tijdens de zomermaanden voldoende te blijven bewegen; bewegen helpt namelijk bij het verminderen van stress en verbetert je humeur en gezondheid. Zo kun je optimaal genieten van je vrije tijd! Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij deze zomer nog aan de slag kan.

Zomersport

Blijf in beweging

Apeldoorn

Bewegen in de zomer Apeldoorn

Maak gebruik van het mooie weer

De zomer is de perfecte tijd om lekker buiten aan de slag te gaan. De zon op je gezicht en de wind in je haren maken het buiten bewegen een stuk prettiger. Er zijn talloze manieren om van het mooie weer te genieten, of je nu op zoek bent naar ontspanning of juist naar een actieve uitdaging.

Wandeltochten
Een wandeltocht maken in de natuur of door het park is een goede manier om te ontspannen. Er zijn vaak gemarkeerde wandelroutes beschikbaar, variërend van korte rondjes tot langere, uitdagendere tochten. Neem een kijkje op de Veluwe, de tuinen van Paleis het Loo of bewandel één van de vele stadsparken.

Fietstochten
Plan een fietstocht door de bossen of langs het kanaal. Fietsen is een uitstekende manier om in beweging te komen met het lekkere weer. Het geeft je de vrijheid om meer van je omgeving te verkennen en is ondertussen ook erg goed voor je fysieke (en mentale!) gezondheid.

Zwemmen
Zwemmen op Bussloo, in een meer of in een zwembad is een heerlijke manier om je hele lichaam een workout te geven op warme dagen. Wil je jouw uitje gevarieerder maken? Neem dan een badmintonset, een bal of een frisbee mee voor nog meer plezier!

Maak het leuk

Het belangrijkste is dat jij beweegt op een manier die jij leuk vindt, zo houd je het beter vol. Probeer daarom eens wat nieuws: ga suppen, volg een bootcamp in de buitenlucht, ga hardlopen met vrienden of probeer eens door middel van een proefles te kijken of tennis iets voor jou is. Er is in Apeldoorn ontzettend veel keuze om lekker te sporten in de buitenlucht. Ben je benieuwd naar het buitensportaanbod in Apeldoorn? Kijk eens tussen al ons buitensportaanbod of er wat voor jou tussen zit!

Maak er een leuk uitje van

Trek er met je gezin, partner of vrienden op uit! Er zijn in de omgeving van Apeldoorn erg veel leuke evenementen en activiteiten om samen naartoe te gaan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Zomerspelen Edelenveld, het EK Beachvolleybal op het marktplein of neem een kijkje bij Join the Movement.

Alle kleine beetjes helpen

Vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen. Als jij meer wilt bewegen, maar het lastig vindt te beginnen, is een goede plek om te starten het af en toe de trap pakken, de auto wat verder weg parkeren, lopen of fietsen in plaats van de auto te pakken, of met een kleine omweg naar jouw bestemming lopen of fietsen.

Weet je niet goed waar je moet beginnen?

Dat begrijpen wij heel goed. Daarom hebben wij op onze website en in onze app een groot aantal activiteiten en evenementen staan, zodat jij goed inzicht hebt in wat er mogelijk is en er direct mee aan de slag kan gaan. Zo kun jij deze zomer heerlijk in beweging komen of blijven.

Bekijk alle activiteiten