Meer dan de helft van de volwassenen in Apeldoorn beweegt onvoldoende

Volgens cijfers van het RIVM blijkt dat maar 47,9% van de volwassen inwoners van Apeldoorn voldoende beweegt.

Bewegen

Sportplein Apeldoorn

Volgens cijfers van het RIVM blijkt dat slechts 47,9% van de volwassen inwoners van Apeldoorn voldoende beweegt. Daar moet verandering in komen! Sportplein Apeldoorn reikt een helpende hand aan alle Apeldoorners, door het sport- en beweegaanbod in de gemeente te verzamelen op één overzichtelijk platform.

(bron RIVM)

Volwassenen bewegen in Apeldoorn

Volwassenen dienen minstens 2,5 uur per week matig tot intensief te bewegen, verdeeld over meerdere dagen. Kinderen moeten dagelijks minstens een uur bewegen. Dat zijn de beweegrichtlijnen in Nederland, opgesteld door de gezondheidsraad. Het percentage Apeldoorners dat voldoet aan de beweegrichtlijnen is gedaald naar slechts 47,9%. In 2016 was dit percentage nog 53,9%. De Apeldoorner is dus aanzienlijk minder gaan bewegen.

De opkomst van elektrische fietsen draagt mogelijk bij aan deze afname, doordat mensen die eerder op een gewone fiets reden nu minder fysiek actief zijn. Een gebrek aan lichamelijke activiteit in je levensstijl kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Stofwisselingsziekten zoals diabetes, stressstoornissen en een verzwakt immuunsysteem ontstaan vaak door onvoldoende lichaamsbeweging.

Het startpunt van beweging voor Apeldoorners
Sinds 15 juni 2021 zet Sportplein Apeldoorn zich in om meer beweegminuten in Apeldoorn te creëren. Dit realiseren we door alle sport- en beweegactiviteiten in kaart te brengen en beschikbaar te stellen om te reserveren. Zo heeft elke Apeldoorner de mogelijkheid om eenvoudig te ontdekken welke sportactiviteiten in hun omgeving te boeken zijn. Onze missie is om zoveel mogelijk Apeldoorners (meer) in beweging te brengen, en zo te ondersteunen bij het voldoen aan de beweegrichtlijnen.

Heb jij moeite met het voldoen aan de beweegrichtlijnen? Bekijk op deze pagina al het sport- en beweegaanbod in onze gemeente, of download de handige Sportplein Apeldoorn app voor een helder overzicht van alle sportactiviteiten bij jou in de buurt!