Sportplein Apeldoorn brengt mensen in beweging op het Zeepkistenrace festival

Bezoek ons Sportplein tijdens het Zeepkistenrace Festival en kom in beweging!

Zeepkisten festival Apeldoorn

Het nieuwe Apeldoornse digitale sport- en beweegplatform, Sportplein Apeldoorn, staat op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 mei op het Zeepkistenrace Festival in het Orderbos. Het Sportplein Apeldoorn, ontstaan vanuit het Sport- en Beweegakkoord in Apeldoorn, is er klaar voor! Vanaf heden kunnen alle inwoners van Apeldoorn al het sport- en beweegaanbod in de gemeente Apeldoorn eenvoudig vinden op de website en in de app van het Sportplein Apeldoorn.

 

Sportplein op het Zeepkistenrace Festival

Tijdens het Zeepkistenrace Festival wordt er op ludieke wijze een doorvertaling gemaakt van het online platform naar een ‘offline’ Sportplein. Een van de velden op het festivalterrein wordt omgedoopt tot het Sportplein. Hier maken bezoekers direct kennis met de Sportplein Apeldoorn app. Ook wordt tijdens het festival de verbinding gemaakt met de sport- en beweegaanbieders. Tijdens de festivaldagen zijn dagelijks verschillende Apeldoornse aanbieders aanwezig op het veld die de bezoekers op een leuke en laagdrempelige manier in beweging brengen. Ook worden bezoekers uitgedaagd om in beweging komen door het doen van een aantal leuke beweeg challenges.

Niel Schut, directeur van Sportunity en tevens partner en leverancier van Sportplein Apeldoorn, is enorm enthousiast: “Het Sportplein Apeldoorn is er voor en door Apeldoorners. Samen met aanbieders, lokale partners, ambassadeurs en de gemeente Apeldoorn willen we nog meer Apeldoorners in beweging brengen. Onze aanwezigheid op het Zeepkistenrace Festival is dan ook een fantastisch mooi moment om te laten zien dat Sportplein Apeldoorn er is voor alle Apeldoorners, en om de verbinding te maken met aanbieders en inwoners.”

Samen in beweging met Andy van der Meijde

Op vrijdag 19 mei pakt Sportplein Apeldoorn het DJ podium op het middenterrein van het festival. Met bijzondere en bekende gasten die hierbij aanwezig zijn. Om 15.30 uur trapt voormalig topvoetballer en inwoner van Apeldoorn Andy van der Meijde af en gaat als host een sportieve poging doen om, samen met de wethouder breedtesport Sunita Biharie, bezoekers letterlijk in beweging te krijgen.

Zeepkistenrace Apeldoorn speech

"Dit mooie evenement biedt ons de kans om ook inwoners van Apeldoorn kennis te laten maken met het Sportplein Apeldoorn. Dit willen we natuurlijk met een leuk en officieel moment vormgeven. We hopen dan ook op vele enthousiaste bezoekers"

- Ellen Luttikhuis, productowner van het Sportplein Apeldoorn namens Sportservice Apeldoorn.

Bezoek ons Sportplein!

Kom je ook langs op ons Sportplein tijdens het Zeepkistenrace Festival? Er is van alles te doen! Behaal alle 10 de Beweeg Challenges en ontdek verschillende leuke sporten van Apeldoornse Sport- en Beweegaanbieders. En wil je weten hoe jij een gratis springtouw kunt verdienen of kans kunt maken op een mountainbike? Je vindt het allemaal op deze pagina.

Vragen over Sportplein Apeldoorn?

Heb je vragen over ons Sportplein op het Zeepkistenrace Festival of over het Sportplein Apeldoorn platform? Stuur ons een mail naar team@sportpleinapeldoorn.nl, dan proberen we je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.