Geslaagde editie van de Midwinter Marathon in Apeldoorn!

De recent gehouden Midwinter Marathon in Apeldoorn was een groot succes, met deelnemers en toeschouwers die volop genoten van het sportieve evenement.

Midwinter Marathon

Apeldoorn

De 8 van Apeldoorn

Midwinter Marathon Apeldoorn

Het evenement
De 49ste editie dit jaar was extra bijzonder, omdat het 50-jarig bestaan van de Midwinter Marathon gevierd werd. Het jubileum werd feestelijk ingeluid met de onthulling van het kunstwerk ‘The Smile of Victory’ op de Koninklijke Loolaan. Dit kunstwerk, ontworpen door Eveline Kieskamp, dient als een prachtig eerbetoon aan de duizenden hardlopers en honderden vrijwilligers die elk jaar bijdragen aan het succes van dit evenement. Met een koninklijke knipoog naar de groene gemeente inspireert het kunstwerk mensen tot vastberadenheid en doorzettingsvermogen om de uitdagingen in het leven te overwinnen.

Een opvallend element van het evenement zelf was de Sportplein Apeldoorn ‘PR bel’, waarbij deelnemers aan het einde van hun race een feestelijk moment beleefden. Het toont de grote betrokkenheid en het enthousiasme van de deelnemers en supporters die graag deze speciale mijlpaal, het lopen van een nieuw persoonlijk record, wilden vieren. Daarnaast was ook de TRACX Cheer Zone druk bezocht: het gedeelte op het parcour waar deelnemers op een groot juich scherm een persoonlijke videoboodschap konden bekijken als aanmoediging naar de finish. Wat allemaal te zien is in deze aftermovie.

 

De 8 van Apeldoorn
Diane van Es heeft een indrukwekkende prestatie neergezet op de Acht van Apeldoorn door een prachtig parcoursrecord te lopen. De ijzersterk bezette 8 kilometer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het hoogtepunt van het weekend.

Bij de heren op de 8 kilometer bleef Richard Douma, de kersverse Nederlands recordhouder op de 10 kilometer, in de eindsprint op de Loolaan de Belgen Lahsene Bouchikhi en Yannick Michiels voor en won met zes seconden voorsprong. Zijn tijd van 22:48 was slechts acht seconden langzamer dan het parcoursrecord van vorig jaar, op naam van David Nilsson uit Zweden. Het niveau van de competitie en de opmerkelijke prestaties maken de Acht van Apeldoorn een evenement om naar uit te kijken.

De voorbeschouwing op de Midwinter Marathon 2024 benoemde Douma en Van Es al als topfavorieten op de 8 kilometer. Het 50-jarig bestaan en de bijzondere festiviteiten voegen extra glans toe aan deze editie. Het evenement blijft niet alleen een hoogtepunt voor lokale deelnemers en supporters, maar trekt ook topatleten aan die strijden voor de overwinning. Vooral op de Acht van Apeldoorn kunnen we altijd spektakel verwachten, en het beloofde opnieuw een onvergetelijke editie te worden.

Om fit te blijven en je voor te bereiden op deelname aan de volgende editie, kan je de Sportplein Apeldoorn app downloaden. Hier kun je eenvoudig een hardlooptraining boeken en jezelf voorbereiden op volgend jaar!

 

Wil jij graag fit blijven? Bekijk op deze pagina al het sport- en beweegaanbod in onze gemeente, of download de handige Sportplein Apeldoorn app voor een helder overzicht van alle sportactiviteiten bij jou in de buurt!